de Moslimkrant

Halalpolitie en Mekkafood in gesprek

Naar aanleiding van recentelijk verschenen publicaties van de Halalpolitie over Mekkafood, waarin vragen werden gesteld over de halalwaardigheid van Mekkafood en de rol van Mekkafood’s halal-certificeerder Diplomatic Council, heeft er op woensdag 5 februari 2014 bij Mekkafood GmbH & Co KG te Kaldenkirchen een gesprek plaatsgevonden tussen de Halalpolitie en Mekkafood.

De Halalpolitie
De organisatie is een vraagbaak over halal voedsel en voeding. De Halalpolitie geeft naast adviezen ook second opinion, workshops en trainingen. Net als de Halalpolitie is ook Mekkafood bezig om tot een (inter)nationaal erkende standaardisering te komen van certificeringsvraagstukken. Op advies van de Halalpolitie besloot Mekkafood op zeer korte termijn in zee te gaan met een additionele, door de Halalpolitie erkende en onafhankelijke halal-certificeerder, om alle mogelijke twijfel weg te nemen die er recentelijk is ontstaan over de wissel van de halal-certificeerder HAC.

Status Mekaafood
Na het gesprek met de Halalpolitie heeft Mekkafood op Halalwijzer.nl de status ‘in behandeling’ gekregen. De Halalpolitie streeft er niet naar om ondernemingen te beschadigen, maar wil deze juist een handje helpen om de halalwaardigheid van de producten, in het belang van de moslimgemeenschap, te optimaliseren.

Binnenkort worden alle zakelijke relaties en consumenten van Mekkafood over de resultaten van het gesprek op de hoogte gebracht door de Halalpolitie en Mekkafood.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.