de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Hey Aboutaleb, Marokkanen zijn geen condoom

In zijn column in de Metro van 11 juni 2014 heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb een open brief gestuurd aan Van Woerkom. De nieuwe Nationale Ombudsman, die niet vrijwillig is vertrokken bij de ANWB. Hij krijgt ruim 300.000 euro vertrekpremie mee. Aboutaleb begon zijn column met:

Geachte heer van Woerkom, beste Guido,

Gefeliciteerd met je benoeming tot Nationale Ombudsman. Ik ben er van overtuigd dat je een goede ombudsman voor alle Nederlanders zult worden, ondanks de kritiek die de afgelopen week te horen was. Eind citaat.

Velen van u, beste lezers, weten niet dat burgemeester Aboutaleb binnenkort opnieuw door de gemeenteraad herbenoemd moet worden. Het kan twee kanten op gaan: of de meerderheid van gemeenteraad zegt ja, of het wordt een nee.

Met zijn column in de metro geeft de burgemeester van alle Rotterdammers zijn start aan zijn herbenoeming voor het tweede termijn. Zowel in 010 als 020 zit de PvdA niet meer in het college en zit de partij in de oppositie haar wonden te likken. Aboutaleb is dus lang niet verzekerd van zijn herbenoeming. Het kan zo maar zijn dat hij naar een nieuwe baan moet gaan zoeken. Aboutaleb zal nimmer voor het bedrijfsleven kiezen. Daar worden mensen afgerekend op hun prestaties. Dus zal hij het in de politiek of de overheid moeten zoeken. Maar ja, het zijn moeilijk tijden juist voor sociaal-democraten. Weinigen staan te trappelen om ze in dienst te nemen.

Leefbaar Rotterdam
Zowel de achterban als de fractie van Leefbaar Rotterdam zagen en zien het nog steeds niet zitten, een Marokkaan als burgemeester. Daarom kiest Aboutaleb de aanval op de Marokkanen en hun organisaties, die oprecht –en zij niet alleen- vraagtekens hadden bij de benoeming van Van Woerkom. Het is een tactiek die Aboutaleb altijd gebruikt als hij op zoek is naar een nieuwe functie. Zo kan hij aan de fractie van Leefbaar Rotterdam laten zien: zie je wel, ik ruim die lastige Marokkaantjes wel voor jullie op in ruil voor jullie steun. Dat was ook de reden dat Aboutaleb geen aangifte wilde doen tegen Wilders om zijn minder Marokkanen uitspraak. Dit in tegenstelling tot andere burgemeesters in het land.

Aboutaleb moet stoppen met dat goedkoop scoren over de rug van de Marokkaanse Nederlanders, in het bijzonder die van Rotterdam.

Marokkaanse Nederlanders zijn geen condoom die hij en anderen met hem blijven gebruiken, in het geval van Aboutaleb, om herbenoemd te worden. Als Aboutaleb toch zo nodig moet, kan hij altijd langs de GGD Rotterdam gaan voor gratis condooms.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.