de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Homeopathische geneesmiddelen tegen coronavirus

Zwartzaadhoning.

Veel moslims gebruiken vanuit traditie homeopathische middelen, handelingen van de profeet en de koran om zichzelf te beschermen tegen ziektes en nu het coronavirus.

Het zijn voornamelijk moslimouderen die de medicijnen gebruiken. Via WhatsApp en Facebook worden er veel instructieve video’s gedeeld waarin verschillende vormen van bescherming aan bod komen.

In de moederlanden van Nederlandse moslims zoals Turkije, Marokko en Pakistaan, Syrië, Irak en Palestina, komt het gebruik van traditionele medicijnen veel voor. Mensen hebben niet altijd de financiële middelen om een bezoek aan de arts en de voorgeschreven medicijnen te betalen. Hierdoor gebruiken zij traditionele geneesmiddelen tegen hoofdpijn, misselijkheid, kiespijn, koorts en maag- en darmklachten.

De geneeskunde van de Profeet
In Nederland is sinds het uitbreken van het coronavirus veel vraag naar het boek “De geneeskunde van de Profeet.” In het Midden Oosten heeft het boek de bijnaam “de apotheek van de Profeet”. Hier staan allerlei religieuze recepten in die niet altijd door artsen worden ondersteund.

In Nederland is het drinken van Zamzam-water erg populair. In islamitische winkels wordt er sinds de corona uitbraak meer Zamzam-water verkocht. Dit water wordt speciaal uit Saudi-Arabië geïmporteerd, het enige land waar het water te vinden is. Moslims drinken dit water vanwege de uitspraak van de profeet: “Waarlijk, het is gezegend, het is voedend voedsel.”

Zamzam-water o.a. te koop bij Marokkoshop XL, Noordmolenstraat 68 in Rotterdam. Voor meer informatie zie www.islamproducten.nl

Honing wordt expliciet genoemd in de Koran: “Het komt voort uit de buik van de bijen, een drankje van verschillende kleuren, waarin een heling zit voor de mensen”. Moslimouderen nemen voor het ontbijt een lepel honing op een lege maag.

De uitspraak van de profeet, “Een huis zonder dadels is een huis waar armoede heerst”, is voor veel moslims de reden dat zij altijd dadels in huis hebben.

In de Koran lezen we dan ook het verhaal van Maryam (Maria) die voor en tijdens de bevalling dadels at. Het hoofdstuk/Soera Maryam voegt toe: “En schud de stam van de palmboom naar u toe, deze zal verse, rijpe dadels op u doen neervallen.” Moslims eten voor het ontbijt drie, vijf of zeven dadels. Het getal van de gegeten dadels moet oneven zijn.

Traditioneel/islamitisch producten. Foto: de Moslimkrant.

Een ander bekend homeopathisch middel dat wordt gebruikt tegen het coronavirus is het koken van kruidnagel, dit water te mixen met citroen en het vervolgens koud drinken. Kruidnagel wordt ook gebruikt om zijn medicinale werking en kan helpen bij de spijsvertering, diabetes, kanker en infecties.

Als laatst is er ‘Habba sawda’ (zwartzaad). Dit wordt van oudsher gebruikt. Zwartzaad wordt zelfs magische krachten toegekend. De profeet: ”Het zwartzaad biedt bescherming tegen alle ziektes behalve de dood”.

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.