de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Is de koning heiliger dan de Profeet?

Het Openbaar Ministerie gaat activist Abulkasim Al-Jaberi vervolgen om het beledigen van het koningshuis.

Ik had zijn woorden ook niet gebruikt, laat dat duidelijk zijn. Maar met het voorleggen van de Abulkasim-zaak aan de rechter bevestigt het OM in Amsterdam wat de moslims al lange tijd beweren: er wordt met twee maten gemeten in dit land en de vrijheid van meningsuiting heeft een kleur. Die vrijheid is geldig als je een witte Hollander bent maar niet als je als moslim hier bent geboren en een Nederlands paspoort draagt.

Het is pijnlijk hoe blind het Openbaar Ministerie én de staat zijn voor de maatschappelijk ongenoegens binnen de moslimgemeenschappen in Nederland. Wel moslims vervolgen die gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting maar niet de Hollanders die uit naam van diezelfde vrijheid de moslims, hun geloof, hun profeet en God aan de lopende band beledigen, kwetsen en vernederen.

Sinds wanneer is Willem heiliger dan Mohammed? Wanneer verschijnt Wilders eindelijk voor de rechter, geacht OM?

Abulkasim (dat is de bijnaam van de profeet Mohammed) wil de koning en koningin oproepen als getuige om van hen persoonlijk te horen of zij zich beledigd voelen. Wat zou het toch een geweldig koninklijk gebaar zijn als de koning en koningin op 27 mei 2015 in Amsterdam voor de rechter verschijnen en dan graag in de gouden koets!

Hizb Tahrir versus Kurt Westergaard
Eberhard van der Laan speelt de laatste tijd met maatschappelijk vuur. Tijdens het Festival van de Vrijheid in de Balie waar ik te gast mocht zijn, was ook hij aanwezig. De Amsterdamse burgemeester liet daar op een vraag van moderator Petra Gijzen weten dat hij Abdulkasim liet oppakken “omdat majesteitsschennis een strafbaar feit is.”

Eerst dreigde Van der Laan de subsidie van het jongerencentrum Argan in te trekken als zij een debat zouden organiseren waarbij de voorman van Hizb Tahrir aanwezig zou zijn. Maar een debat waar cartoonist Kurt Westergaard komt, wordt wel gesubsidieerd. Hoezo meten wij niet met twee maten?

Dan stuurt hij een beëdigde tolk en een politieagent naar de Annasr-moskee om mee te luisteren naar de preek van een imam. Hoezo scheiding tussen kerk en staat?

Niet dat ik voor was, maar sinds kort is het wetsartikel uit het wetboek geschrapt over godslastering. Als de Tweede Kamer God uit het wetboek schrapt, dan moet zij consequent zijn en ook de koning eruit halen. Dan moet het Kabinet ook het lef hebben om de laatste zin van de troonrede te verwijderen: U mag zich gesteund weten door het besef dat velen u wijsheid toewensen en met mij om kracht en Gods zegen voor u bidden.
Welke God gaat een kabinet of een parlement kracht of zegen geven als ze Hem niet erkennen?

Volgens mij geven de koning en koningin helemaal geen f- of iemand het f-woord gebruikt. Volgens mij weten zij dat dit bij de jongerencultuur behoort. Zo niet, dan kunnen zij altijd een voorbeeld nemen aan Mohammed.

Nee, ik heb het niet over de profeet Mohammed, maar over koning Mohammed 6 van Marokko. De King of Cool, aldus de The Times. Hij heeft namelijk sinds kort aan iedereen duidelijk gemaakt dat zijn onderdanen niet meer gearresteerd of vervolgd mogen worden als zij hem beledigen.

Mister King of Cool wil namelijk niet dat zijn onderdanen hem gaan haten, maar juist van hem gaan houden. En dat kan alleen als zij niet meer gearresteerd of vervolgd worden.

Wordt het geen tijd voor een staatsbezoek aan het land van Mohammed?

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.