de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Joodse delegatie naar Mekka

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken onthulde vandaag dat een delegatie van de Auswitsch-comité, de stad Mekka in Saoedi-Arabië zal bezoeken op uitnodiging van de Muslim World Leaque (de Moslim Wereld Liga).

Het bericht is bevestigd door de de secretaris-generaal van de Moslim Wereld Liga, Muhammad bin Abdul Karim Al-Issa, tevens de president van de International Islamic Halal Organization en voormalig minister van Justitie van Saoedi-Arabië.

De voorzitter van de Liga liet tijdens de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst met de invloedrijke Amerikaanse Joodse organisatie Appeal of Conscience Foundation weten dat hij Auswitsch zal bezoeken.

“De holocaust kan niet worden ontkend of onderschat,” zei Al-Issa en voegde eraan toe: “We willen het juiste doen tegen deze verschrikkelijke misdaad en zullen tegen elke gedachte of theorie zijn die deze misdaad ontkent.”

Op verzoek van de Moslim Wereld Liga zal een delegatie van de Auswitsch-comité op bezoek gaan in Mekka, Saoedi-Arabië. Het bezoek staat gepland voor januari 2020.

Appeal of Conscience Foundation is door rabbijn Arthur Schneier opgericht in 1965. Het is een interreligieuze samenwerking tussen bedrijfs- en spirituele leiders van alle religies die samenkomen om vrede, tolerantie en etnische conflictoplossing te bevorderen.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.