de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Kritiek op RMMN over gesprek met Pegida op tv

Moslimgemeenschappen uiten forse kritiek via diverse sociale media zoals FaceBook en Twitter op de Raad Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) naar aanleiding van haar toezegging deel te nemen aan het tv-programma De Nieuwe Maan.

Actievoerders van de extreemrechtse anti-islambeweging Pegida plaatsten afgelopen zondag een kwetsend spandoek en een etalagepop bij de Assoenah moskee in Den Haag.

De extreemrechtse anti-islambeweging zegt door te gaan met dit soort acties zolang burgemeester Krikke van Den Haag het Pegida verbiedt bij de moskee te demonstreren.

De Nationale Coördinator Terrorisme Bestrijding (NCTV) schrijft in haar Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland nummer 41 in maart 2016: “Extreemrechtse en rechts-extremistische groepen als Pegida, Voorpost, Identitair Verzet, NVU en Erkenbrand benadrukken online dan ook steeds de geweldloosheid van hun acties en bijeenkomsten, ook om geïnteresseerden niet af te schrikken.Wel is er bij deze actiegroepen en hun aanhangers online impliciet steun te vinden voor rechts-extremistisch geweld gericht tegen moslims, asielzoekers of linkse actievoerders.”

Moslimjongeren uiten zich boos op de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland omdat deze in discussie gaat met Edwin Wagensveldde voorman van Pegida. De jongeren vinden dat De Nieuwe Maan geen platform moet zijn voor extreemrechtse en anti-islamiseringsbewegingen als Pegida.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.