de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Kuzu beschuldigd van ‘grensoverschrijdende’ relatie

Uit onderzoek van HP/De Tijd blijkt dat Tunahan Kuzu al jaren wordt achtervolgd door een ‘grensoverschrijdende’ relatie met een vrouwelijke medewerker van DENK.

De DENK voorman wordt door de vrouw beschuldigd van machtsmisbruik en ander ongewenst gedrag. Deze beschuldiging doet zij onder meer in 2019 in een vertrouwelijk gesprek met Kamervoorzitter Khadija Arib.

De Kamervoorzitter gaf de vrouw advies om aangifte tegen Kuzu te doen, zo blijkt uit een email afkomstig van de Kamervoorzitter, die HP/De Tijd bezit. Arib schrijft op 16 maart 2020 aan de betrokken medewerkster van DENK:

“Ik heb in het gesprek met jou geadviseerd aangifte te doen. Daar was je niet toe bereid. Het zou goed zijn om met een vertrouwenspersoon hierover te spreken. Die heeft ook geheimhoudingsplicht en kan jou verder adviseren en helpen.”

De vrouw luchtte vorig jaar haar hart bij de huidige partijleider Farid Azarkan. Die zou geschokt hebben gereageerd en hebben gezegd dat hij ging nadenken over maatregelen, maar zou vervolgens niets meer van zich hebben laten horen.

De ex-partijleider van DENK, getrouwd en vader van twee kinderen, zegt niets te hebben gedaan ‘wat op welke wijze dan ook geduid kan worden als grensoverschrijdend’.

Reactie Tunahan Kuzu

“Het is nogal makkelijk om zulke beschuldigingen te uiten, waarbij de beschuldigende weet dat de beschuldigde het nooit zal winnen van het beeld wat hier wordt opgeroepen. De feiten liggen echter anders. Laat ik vooropstellen dat ik, in tegenstelling tot het beeld wat deze publicatie oproept, niets heb gedaan wat op welke wijze dan ook geduid kan worden als grensoverschrijdend. Mijn besluit om te stoppen als politiek leider en als Kamerlid is ingegeven vanuit wat ik al eerder heb verklaard, namelijk de impact op mijn persoonlijke leven en het missen van de energie en de inzet om er nog een periode volop voor te gaan.”

Het DENK bestuur komt later met een reactie.

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.