de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Leefbaar Rotterdam: banden met imam van Essalam Moskee verbreken

De gemeente Rotterdam moet per direct alle banden met de Essalam Moskee verbreken. Dat stelt raadslid Tanya Hoogwerf in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam.

De Essalam moskee kwam afgelopen vrijdag opnieuw in opspraak door uitspraken van imam Azzedine Karrat in het televisieprogramma Nieuwsuur. Hoogwerf: “de Essalam Moskee werkt actief integratie tegen en ondermijnt de

Homo’s van gedachten veranderen
In de uitzending van Nieuwsuur kwamen diverse moslims aan het woord over het thema homoseksualiteit binnen de islamitische gemeenschap, waaronder imam Karrat. Hierbij omschreef hij homoseksuele daden als verboden zonden. Tevens noemde hij homoseksualiteit een “persoonlijke keuze” en een “persoonlijke opvatting” waarvoor je niet moet uitkomen, maar die men voor zich zou moeten houden.

Karrat verklaarde regelmatig met homo’s te spreken met als doel hen van gedachten te veranderen. “Bij de één zit het echt tussen de oren. Na een half uur zegt zo iemand “goh, eigenlijk ben ik helemaal geen homo” en loopt heel vrolijk weer de deur uit.” Soms ziet hij de homoseksuele geaardheid als hardnekkiger. “Dan gaat het om gevoelens of zelfs om relaties. Dan is het natuurlijk niet alleen een kwestie van een gesprek”. Volgens Karrat moet er in zo’n geval een “langdurig proces” doorlopen worden voordat het “afgelopen” is.

Schadelijk en hypocriet
Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf vindt de uitspraken van Karrat zeer schadelijk voor de homo-emancipatie en bijzonder hypocriet. “Als het in zijn straatje past laat deze imam geen mogelijkheid onbenut om maatschappelijke diversiteit te bewieroken. Homoseksualiteit ziet hij echter als aandoening die genezen moet worden. Hoe huichelachtig wil je het hebben?”

Banden verbreken
Wat Hoogwerf betreft blijven de uitspraken van Karrat niet zonder gevolgen. Leefbaar Rotterdam verkondigt al lange tijd dat de Essalam Moskee actief integratie tegenwerkt en de Westerse waarden ondermijnt. Helaas blijft de gemeente deze moskee tot op heden als partner beschouwen, onder andere in de strijd tegen radicalisering.

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.