de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Marianne Vorthoren gaat SPIOR verlaten

Marianne Vorthoren, directeur van Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) gaat medio juli de moslimkoepel verlaten.

SPIOR is opgericht in 1988 door een aantal Rotterdamse moskeeën met als doelstelling het bevorderen van de participatie van moslims binnen het Rijnmondgebied.

Bekeerling Marianne Vorthoren heeft het niet makkelijk gehad binnen SPIOR en werd met name in het begin van haar aantreden niet serieus genomen door de aangesloten organisaties. De moskeebesturen lagen dwars.

De Turkse moskeeën van Diyanaat – die het fundament – vormden bij de oprichting van SPIOR hebben de moslimkoepel verlaten door ruzie.

Met de komst van Leefbaar Rotterdam tijdens de afgelopen acht jaar in het College van Burgemeester en Wethouders kwamen de projecten van SPIOR onder het vergrootglas te staan.

De moslimkoepel moest een omslag maken: van het ontvangen van een structurele subsidie naar volledig draaien op projectfinanciering. Verschillende deskundigen verwachten dat de toekomst van SPIOR in gevaar is, omdat de organisatie er niet in zal slagen om volledig te draaien op projectfinanciering.

 

 

 

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.