de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Marokkaans en Turks brood wordt niet duurder

Als gevolg van het Coronavirus en de stijging van prijzen voor producten als tarwemeel, zijn de Marokkaanse en Turkse bakkers toch niet van plan de prijzen van brood te verhogen.

De prijsstijging van tarwemeel is het gevolg van hamsteren ondanks de oproep van de overheid om dit niet te doen. Door de coronacrisis zijn ook veel moslims overgegaan tot hamsteren terwijl dit islamitische gezien verboden is.

Moslimgezinnen maken over het algemeen veel gebruik van tarwemeel, gist en zonnebloemolie bij het voorbereiden van hun dagelijks gerechten zoals brood en gevulde hapjes. Omdat de scholen dicht zijn, kinderen thuis blijven en mensen niet onnodig naar buiten mogen, wordt er meer voedsel geconsumeerd.

De prijzen van tarwemeel en zonnebloemolie zijn in één week gestegen ten opzichte van voor de uitbraak van het coronavirus.

Een pak meel van 25 kilo.

Een pak van 25 kilo meel kostte voor de corona uitbraak €15 en dat is inmiddels €25 geworden. Een liter zonnebloemolie koste €0,99 cent en nu tussen €1,20 en €1,70. Zonnebloemolie wordt veel gebruikt om te bakken en frituren.

De Turkse en Marokkaanse bakkers, die deze krant heeft gesproken, besloten vooral uit solidariteit met hun klanten de prijs toch niet verhogen.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.