de Moslimkrant

Martelaren van het vrije woord

De Nederlandse overheid beweegt zich langzaamaan richting een totale inperking van het spreekrecht voor moslims. De zaak Fawaz fungeert hierin slechts als een opstapje, dat vindt BewustMoslim.

Volgens BewustMoslim: “Worden moslims dagelijks bestookt door politici, journalisten en opiniemakers, die de meest vreselijke dingen over moslims roepen. De overheid verdedigt consequent hun recht om die uitspraken te doen. Dat recht eisen moslims ook op! Het recht van spreken is namelijk geen alleenrecht, noch is het een geschenk van de overheid. Het is een fundamenteel recht dat moslims onder elke omstandigheid zouden moeten opeisen.”

Naar aanleiding van de commotie rondom Imam Fawaz Jneid, organiseert BewustMoslim op 8 april 2018 een conferentie over het vrijde woord met als titel: Martelaren van het vrije woord. Met Imam Fawaz Jneid, Abou Hafs en Abdelhamid Ayn Al-Hayat, panelleden die te maken hebben met vrijheidsberoving op het gebied van spreekrecht aldus de organisatie.

BewustMoslim zegt dat zij lange ervaring heeft met intimidaties van de overheid, die dit soort evenementen vrijwel altijd tracht te blokkeren en daarom kan BewustMoslim de exacte locatie helaas nog niet kenbaar maken.

Meer informatie is te vinden op: http://bewustmoslim.nl

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.