de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Minder, minder, minder is meer

Ik moet het toch maar opbiechten: ook ik wil minder verdwaalde Marokkaanse immigranten in de Hollandse straten en stegen.

Ze zijn niet goed voor ons wij-gevoel. Ik wil meer Neder-Marokkanen, zelfverzekerd over hun bestaan, in door henzelf ingerichte gevoelshuishoudens. Geen gasten in ongemakkelijke woonkamers opgetrokken uit zuinig Hollands gearrangeerde tijdelijkheid.

Minder die eeuwige bescheidenheid en dus ook de gauw gekwetste immigrantenhouding graag. Meer zelfbewuste burgers, trots op hun roots, identiteit en ook op hun land van aankomst. Burgers die op hun staart staan als een politieke populist over hun etnische of religieuze rug stemmen wil winnen onder de angsthazen die zichzelf als een bedreigde inheemse soort zien.

Knuffelmoslims

Eerlijk gezegd wil ik ook minder knuffelmoslims die een principeloze premier vaderlijk hun tranen laat drogen, bij wie zij op schoot gaan uithuilen over het bekende grove racisme van zijn voormalig gedoogpartner.

Minder knuffelmoslims die deze bleke nep-Piet zien voor goedheiligman Sinterklaas en hem smeken dat hun kinderen niet in de zak weggevoerd worden. Bambimoslims die zelfs blij zijn als die nietsnut van een premier hen met een lafhartige “nee, jullie kinderen worden niet zomaar weggevoerd” naar huis stuurt.

En minder Abduls en Ahmeds in het register van de straatcriminaliteitstatistieken. Waar ik ook niet meer tegen kan zijn de namen van de door mijn belastinggelden betaalde grote boeven: de Hendrik Arend Jans en Rijkman Willem Johans, de omhooggevallen bazen van de banken.

Streetwise

Maar wat ik echt minder wil, is het provinciale blonde blauw in de straten van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ik wil een grootstedelijk politiecorps die de grootstedelijke jeugdcultuur snapt, die streetwise is en dus ook niet voor de volle vijftig procent blond is, net als de jongeren uit deze steden. Minder import uit de witte provincie, dus meer politie uit de eigen kleurrijke, stedelijke klei graag!

Minder, minder, minder praatprogramma’s, please. Ik wil minder op los babbelende BN’ers zien die avond aan avond plonzen aan de tafel van DWDD-Matthijs, via Nieuwsuur-Twan naar Jeroen en Paul. Op de TV-zenders die mede mogelijk zijn gemaakt door mijn belastingcenten wil ik graag meer mooie documentaires en drama’s over de grote wereld die inmiddels in dit klein landje schuilgaat.

Mediamaffia

Als het toch perse een late night show moet zijn, dan graag gemaakt door minder eenkennige honkvaste redacteuren die enkel tappen uit de bekende blanke gastenlijsten met de antieke koppen uit de vastgeroeste Hilversumse mediamaffia als tafelheren.

We moeten ons hoop minder vestigen op degenen die met de wijsheid van gisteren dachten het Nederland van morgen te kunnen bouwen. Het zal ons de geestelijke openheid brengen om de nieuwe inventieve stemmen te kunnen herkennen. Daarmee zullen we durven om de verbeelding ruimte te geven om van dit mooie land een aangenamere plek voor ons allen te maken. Minder is echt meer.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.