de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Mohammed Bouimj nieuwe directeur SPIOR

Mohammed Bouimj is per 18 februari 2019 benoemd als de nieuwe interim-directeur van Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR).

Hij zegt de aangesloten organisatie met elkaar te willen verbinden en verbanden leggen tussen moslims en de rest van de samenleving. Daarbij wil hij radicalisering tegengaan door de jongeren een op maat gesneden cursus, met een baan, aan te bieden. Jongeren moeten de strijd met de mond en niet met de vuist aangaan, vindt hij.

De voormalige directeur Marianne Vorthoren is inmiddels per 15 februari 2019 teruggetreden. Zij heeft 17,5 jaar bij SPIOR gewerkt, waarvan 7 jaar als directeur.

Bouimj uit Bergen op Zoom is veel bezig geweest met o.a. de Marokkaanse jeugd en het adviseren van de Marokkaanse organisaties en moskeeën in Nederland. In het jaar 2000 heeft hij MARONED (Marokko-Nederland) opgericht in Rotterdam. Deze houdt zich bezig met belevingsonderzoek en projectontwikkeling op het gebied van jongeren, opvoeding, migrantenouderen en armoede.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van SPIOR dat een Neder-Marokkaan als directeur aan de slag gaat. Bij SPIOR zijn niet alle Marokkaanse en Turkse moskeeën uit het Rijnmond gebied aangesloten.

De belangrijkste Turkse koepel Diyanet, waar de imams betaald worden door het Turkse ministerie van godsdienstzaken, was in het verleden lid van SPIOR en trok zich een aantal jaren geleden terug.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.