de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Moskee-internaten veiliger maken kost tijd

ROTTERDAM - Een fotoserie over een moslim Internaat in Rotterdam waar 30 jonge moslims wonen en leren boven een moskee. COPYRIGHT ROBIN UTRECHT FOTOGRAFIE

De Turkse Vereniging ABI in Rotterdam ontkent dat er weinig gebeurt om moskee-internaten veiliger te maken. De voorzitter is boos dat wethouder De Jonge vorige maand liet weten dat de Turkse moskee-internaten nog altijd niet voldoen aan landelijke kwaliteitseisen.

De wethouder schreef dit in een brief aan de gemeenteraad. Er zou bijvoorbeeld geen pedagogisch plan zijn en is er geen vertrouwenspersoon waar de leerlingen terecht kunnen met problemen.

Maar volgens voorzitter Demirtas van de Turkse Vereniging ABI is er al veel verbeterd. Hij schrijft dat er hard wordt gewerkt om zijn internaat aan de Passerelstraat in Rotterdam aan de landelijke regels te laten voldoen, maar dat dit moeilijk gaat. “Het is heel lastig om als vrijwilligersorganisatie al deze veranderingen met het juiste tempo door te voeren”, aldus de voorzitter. “De hele verandering brengt zowel organisatorisch als operationeel en procesmatig veranderingen met zich mee.”

“Die veranderingen moeten we in ons eigen tempo verwerken en hier ook de kans voor krijgen”, vervolgt hij. “Anders is de slagingskans van een dergelijke grote operatie nihil.”

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.