de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Moslims bidden voor verbinding

De overheidsrichtlijnen rondom het coronavirus hebben ook invloed op bijeenkomsten in gebedshuizen.

Hierdoor kunnen vooral moslimouderen niet naar de moskee of koffiehuis gaan. Om in deze periode van onzekerheid en angst mensen met elkaar te verbinden, organiseert het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) een gezamenlijke smeekbede om samen met mensen thuis te bidden.

Op donderdag 2 april gaan een Surinaamse, Turkse en Marokkaanse imam gezamenlijk bidden voor verbinding en troost in een speciaal ingelaste programma Moslims bidden voor verbinding. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Karim Amghar en ingeleid door de voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid.

NTR zendt de recitaties en smeekbede aanstaande donderdag uit in een speciaal ingelaste uitzending om 19.20 uur, op NPO 2, vanuit de Taqwa moskee in Amsterdam.

Juist in deze tijden van afstand vinden de NTR en de NPO het belangrijk om een podium te zijn voor iedereen die verbinding met elkaar zoekt, in alle lagen van de samenleving, en voor alle religies. “Dit is een tijd waarin de behoefte aan zingeving, inspiratie en bemoediging groot is. En juist nu mensen dat niet op de gewone manier kunnen vinden, proberen we als NPO aan die behoefte te voldoen”, aldus Frans Klein, directeur video NPO.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.