de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Moslims organiseren Nationale gebedsdienst tegen corona

Om in deze tijden van onzekerheid een boodschap van troost en hoop te verspreiden, roept het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) de Nederlandse moslims op om de komende drie donderdagavonden vlak na zonsondergang samen thuis te bidden.

Het CMO laat in een persbericht weten dat de 380 aangesloten moskeeën met ruim meerderheid gehoor hebben gegeven aan de oproep.

Het Nationale gebedsdienst tegen het corona-crisis past in de islamitische traditie en sluit aan bij de oproep van de minister-president en de Dag van het Nationaal Gebed van de Raad van Kerken in Nederland.

Het Contactorgaan Moslims en Overheid wil juist in deze tijden mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen met speciale aandacht voor zieken, ouderen en mensen met een beperking.

Het eerste gebed wordt a.s. donderdagavond op 19 maart om 19.30 uur uitgezonden vanuit de lege Mevlana Moskee in Rotterdam en is live te volgen, via Facebookpagina van het CMO, voor alle moslims en voor allen die zich hierbij aan willen sluiten.

Het Nationale gebedsdienst wordt live begeleid door drie imams.

Vandaag organiseren de ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken de Dag de Dag van Nationaal Gebed door en voor Christenen.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.