de Moslimkrant

Nationale actiedag voor Sulawesi

Aanstaande woensdag besteden verschillende radiozenders en televisieprogramma’s de hele dag aandacht aan het Indonesische eiland Sulawesi, dat een week geleden werd getroffen door een aardbeving en een tsunami.

Volgens de voorzitter van de raad van bestuur van de NPO, Shula Rijxman: ,,Is de schade die de aardbeving en tsunami op Sulawesi hebben veroorzaakt enorm en daarom verdient deze ramp alle aandacht.”

Op vrijdag 28 september werd in de namiddag Sulawesi getroffen door een serie aardbevingen, de zwaarste met een kracht van 7.5 op de schaal van Richter. De beving veroorzaakte een tsunami (vloedgolf) door een aardverschuiving op de bodem van de oceaan.

De tsunami met golven tot wel 6 meter hoog, verwoestte in Noordwest-Sulawesi Palu-City en haar achterland, en het noordwestelijke kustgebied van Donggala.

Inmiddels is er al meer dan 3,3 miljoen euro opgehaald via Giro555, zo melden de samenwerkende hulporganisaties. Het voorlopige eindbedrag zal die avond in talkshow Pauw worden bekendgemaakt.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.