de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Niet-stemmende moslims mede schuldig aan Baudets succes

Wie in een democratie wil leven heeft de plicht om deze te omarmen en te onderhouden.

Op de sociale media las ik veel berichten van Neder-moslims die geschokt en boos waren over de overwinning van Forum van Democratie bij de Staten Verkiezingen.

Velen beschuldigen de voorman van Forum van Democratie en zijn achterban als racisten, fascisten en populisten.

In alle provincies deed de politieke beweging DENK mee aan de Statenverkiezingen. In Zuid- en Noord Holland deed ook Nida mee, naast veel andere democratische partijen.

De Neder-moslims hebben geen enkel argument om te roepen dat er geen partijen waren die hun belangen behartigen en die dag in, dag uit voor hun democratische rechten opkomen in de gemeenteraden, provincies, de Tweede en Eerste Kamer.

Als racisten, fascisten en populisten wel de moeite nemen om te gaan stemmen, is dat hun democratische recht dat de rechtstaat aan iedere burger geeft om politieke partijen te belonen of met ze af te rekenen.

Hoe is het mogelijk dat veel moslims wel op partijen als DENK en Nida bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben gestemd en bij de Staten Verkiezingen niet?

Het kan niet alleen aan beide partijen liggen dat zij niet zichtbaar waren tijdens de campagnes. En zelfs als dat zo zou zijn, dan hadden Neder-moslims de keuze om te stemmen op andere democratische partijen.

Juist in tijden dat racisten, fascisten en populisten aan hun opmars werken in de wereld, Europa en Nederland kunnen Neder-moslims zich nu en in de toekomst niet veroorloven niet te stemmen.

Moskeeën, islamitische scholen, stemrecht, islamitisch begraven worden en nog veel andere verworvenheden zijn niet zomaar uit de hemel komen neerdalen. Daar hebben veel mensen van verschillende democratische politieke partijen en maatschappelijke organisaties voor moeten knokken.

Neem verantwoordelijkheid over je leven en steun democratische partijen die uw belang als Neder-moslim het beste behartigen. Het is tijd dat Neder-moslims de rechtstaat en haar democratische instituties omarmen. Zij beschermen (nu nog) Neder-moslims tegen racisten, fascisten en populisten.

Wie niet stemt, maakt kans geen recht te hebben om halal te offeren, islamitische begraven te worden, zijn of haar kinderen islamitische onderwijs te laten volgen of een moskee te bezoeken.

Wie niet stemt, laat namelijk de democratie, democratische partijen en maatschappelijke organisaties in de steek en verkwanst zijn maatschappelijke (en religieuze) plicht.

Er staat voor Neder-moslims de komende jaren veel op het spel. Niet meedoen is geen optie, aan de zijkant staan en schreeuwen, dat Baudet een seksist en een racist is, ook niet.

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.