de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Omstreden predikers niet welkom bij Essalam Moskee

De Essalam Moskee is niet de plek waar omstreden predikers of organisaties een paneldiscussie kunnen houden. Dat zegt moskee-voorzitter Said el Ouazizi.

CDA, VVD en Leefbaar Rotterdam hadden schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur van Rotterdam, omdat er twee omstreden predikers op 3 mei zouden zijn uitgenodigd in de Essalam Moskee.

Het gaat volgens de drie partijen om Ismail Abou Soumayyah van de salafistische Quba Moskee in Den Haag. De andere spreker is Kamal Abou Zaid. Hij is vertegenwoordiger van Hizb-ut-Tahrir, die als doel zou hebben de stichting van een kalifaat.

Volgens de drie partijen is Hizb-ut-Tahrir in Rusland al verboden omdat de groep op de lijst staat met terroristische organisaties. Ook de AIVD heeft eerder gewaarschuwd voor Hizb-ut-Tahrir.

In een persbericht schrijft het bestuur van Essalam Moskee: “Het bestuur van Essalam Moskee is zeer verrast door het bericht in verschillende media dat op 3 mei een bijeenkomst in Essalam Moskee zou plaats vinden. Er staat geen bijeenkomst gepland in Essalam Moskee. De gastsprekers Abou Soumayyah en Kamal Abou Zaid zijn niet uitgenodigd door het Moskee bestuur en zullen ook geen lezing geven.”

Op de website van Hikma.nl schrijft de HIKMAH DAWAH GROEP dat de bijeenkomst in Rotterdam niet door zal gaan, wegens gebrek aan geschikte ruimte.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.