de Moslimkrant

Oproep aan moskeeën voor regengebed

Yahia Bouyafa, voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) doet een oproep aan de voorzitters en imams van de Marokkaanse moskeeën in Nederland om te bidden voor regen.

In de moslimwereld, die sterk van regen afhankelijk is, worden regelmatig regengebeden gehouden. Het is gebruikelijk als de hitte aanhoudt en de regen een lange periode weg blijft dat geestelijke geleerden in overleg of op bevel van de regerende macht het regengebed (salat al-istisqa‘) voeren en God vragen om regen tegen de droogte.

De Profeet Mohammed zelf verrichtte in tijden van extreme droogte het regengebed. In de Koran staat:
Hij (God) is het, Die regen nederzendt en Zijn Barmhartigheid uitspreidt nadat men daaraan gewanhoopt heeft. Hij (God) is de Beschermer, de Geprezene.

De extreme droogte die al weken in Nederland aanhoudt, zal voorlopig niet verdwijnen. Ook voor de komende twee weken wordt zonnig weer met nauwelijks neerslag verwacht. Daarmee wordt dit de grootste droogte in ruim veertig jaar, meldt Weeronline.

Bouyafa doet een beroep op de besturen, imams en functionarissen van moskeeën om het regengebed aanstaande vrijdag te houden.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.