de Moslimkrant

Politie houdt man aan voor dreigen met aanslag op Wilders

Een 26-jarige man is opgepakt omdat hij in Den Haag een aanslag wilde plegen.op Geert Wilders – PVV – of op het Tweede Kamergebouw.

Het bestaan van de video werd maandag bij de politie gemeld. Op dinsdagochtend werd de verdachte ingerekend op het Centraal Station in Den Haag. De politie bevestigd dat de man in volledige beperkingen zit en momenteel verhoord wordt.

De driehoek in Den Haag – burgemeester, politie en justitie – is bijeengekomen om het incident te bespreken vanwege de ernst van de dreiging, aldus de politie.

Wilders is al maanden bezig met het organiseren van een tekenwedstrijd met als onderwerp de islamitische profeet Mohammed in het gebouw van de Tweede Kamer. De cartoonwedstrijd moet naar verluidt in november plaatsvinden in een afgesloten deel van de Tweede Kamer.

Eerder deze maand heeft Pakistan de afgezant van Nederland op het matje geroepen omdat het boos is over cartoonwedstrijd. Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) zal Pakistan en andere landen duidelijk maken dat de Nederlandse regering niet betrokken is bij de cartoonwedstrijd.

Premier Mark Rutte noemde eerder de cartoonwedstrijd van Wilders eind vorige week “niet respectvol”, maar zei tegelijkertijd achter de vrijheid van meningsuiting te staan.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.