de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

PvdE ontkent commerciële activiteiten in Stadhuis

Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid (PvdE) zou het gemeentehuis hebben gebruikt om te werven voor een piramide-achtig verkoopbedrijf, aldus de Volkskrant. Hij zou een zaal vrij hebben gemaakt voor bijeenkomsten van American Communications Network (ACN). ACN is een internationaal zogeheten multi-level marketing bedrijf. Dat lijkt op een piramidespel dat in Nederland is verboden. Bij een piramidespel verdien je louter door nieuwe deelnemers te werven en hen inleg te laten betalen. Wie een verkoper rekruteert krijgt commissie over de kleine 500 euro inleg én commissie over alle producten die de nieuweling weet te verkopen.

Reactie Van Doorn

Volgens Van Doorn is de Volkskrant niet goed geïnformeerd en is er niks mis met zijn actie:

“We nodigen regelmatig ondernemers uit voor banen of stageplekken. Daarmee komen we een verkiezingsbelofte na: het aanpakken van jeugdwerkloosheid.

ACN en andere ondernemers zouden bijna 100 jongeren aan (parttime)banen hebben geholpen. Van Doorn vindt het een soort banenmarkt en ziet niets commercieels aan de bijeenkomsten die zijn georganiseerd samen met ondernemers.

“Ik verdien er zelf niets aan in tegenstelling tot wat de Volkskrant beweert en ik doe het zelfs in mijn vrije tijd,” aldus het raadslid van de PvdE.

ACN is volgens Van Doorn slechts één van die ondernemers, en ook nog eens een topbedrijf dat kansen biedt. “Het heeft niks met een piramidespel te maken. Hun hoofdkantoor is nota-bene in Amsterdam gevestigd. Een piramidespel is behalve in Nederland ook niet toegestaan volgens de regels van de islam. Wij doen aan netwerkmarketing en dat mag.”

“De Partij van de Eenheid gaat gewoon door met het organiseren van banenmarkten”, aldus Van Doorn, al heeft de partij dergelijke bijeenkomsten al een tijd niet meer in het stadhuis georganiseerd. Volgens Van Doorn zijn de ruimtes daar te klein voor en is de vraag inmiddels heel groot vanuit de doelgroep.

Hij vindt het jammer dat de Volkskrant hiermee moslims in diskrediet brengt, want de bijeenkomsten zijn een groot succes. “Wat de PvdE ook doet, het is nooit goed in de ogen van de media”, vervolgt hij: “het is pure afgunst en onwetendheid”.

“Gelukkig hebben we de reguliere media niet nodig om onze doelgroep te bereiken. Die laten zich objectief informeren via Facebook, YouTube en Twitter”, aldus Van Doorn

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.