de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Qatar en de Arabische House of Cards

Juist in de heilige maand van bezinning en verlichting – ramadan – slaan er in de woestijn gelegen Arabische minikoninkrijkjes alle politieke en diplomatieke stopcontacten door: Saoedi-Arabië, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein hebben Qatar tot een pariastaat bestempeld.

Arabische melkkoeien
Toen Donald Trump tijdens zijn eerste bezoek aan het buitenland Saoedi-Arabië aandeed, heeft hij zijn bevriende Arabische melkkoeien om 1,7 triljoen dollar gevraagd, bovenop de verkoop van 110 miljard dollar aan wapens. In ruil hiervoor blijft de VS Arabische dictators beschermen tegen elkaar en aartsvijand Iran.

Attentie: de boycot van Qatar door ‘de Bende van 4’ gaat niet om het steunen of financieren van terrorisme, en dat weten de Saoedi-wahabisten – de godfathers van de Taliban en Al Qaida – heel goed.

Tijdens Obama’s bewind heeft juist Qatar meegewerkt om Talibanstrijders uit Guantanamo Bay op te nemen. De meeste gevangenen bleken onschuldig. In opdracht van Obama en de EU heeft Qatar de Taliban verschillende keren ontvangen in Doha om hun strijders te ontwapenen en hen terug te laten keren in de Afghaanse samenleving.

En op verzoek van de Saoedi en de VS bood Qatar onderdak aan de leider van Hamas en enkelen van haar kopstukken, evenals aan de Moslimbroeders. Met medeweten van Riyad, Washington en de EU worden de salarissen van het totale ambtelijk apparaat van Hamas in Gaza, inclusief de door Israël geleverde elektriciteit, betaald.

Media-oorlog
Vooral Saoedi-Arabië en Egypte zijn de bemoeienis van Al Jazeera, gevestigd in Qatar, spuugzat. Momenteel zit in Egypte een Al Jazeera-journalist gevangen, zoals veel collega’s van Al Jazeera hem voor zijn geweest. Terwijl Al Jazeera de vrijlating van de journalist eist, kraait noch Uncle Sam noch ‘de Bende van 4’ naar of over de vrijheid van meningsuiting. Amnesty International blijft dan ook blaffen als een hond zonder tanden.

Al-Jazeera-headquarters-Doha-Qatar_Fanack_Arabian-Eye_1024pxLarge

Egypte en de Saoedi beschuldigen Al Jazeera – Qatar dus – via hun eigen gecontroleerde mediakanalen, via de tv-zenders Al Arabia, MBC en de Arabische Sky News in het bijzonder, dat zij met de Moslimsbroeders, Hamas en terroristische groeperingen huldigen en dat er zelfs medewerkers van Al Jazeera lid zouden zijn van de Moslimsbroeders en Hamas – wat trouwens klopt.

Yousef al-Qaradawi, de ideologische grootvader van de Moslimbroeders, die in Qatar in ballingschap verblijft sinds hij uit zijn geboorteland Egypte is gevlucht, heeft een eigen TV-programma op Al Jazeera. Voor zijn loyaliteit aan Qatar heeft al-Qaradawi een Qatarese paspoort gekregen. Het is niet een wens maar een eis van ‘de Bende van 4’ dat Qatar de Arabische editie van Al Jazeera moet sluiten, waardoor de moslimbroeders hun spreekbuis kwijtraken.

De lachende drie: Turkije, Israël en Iran
Om de wahabistische onderdanen van de Saoedische koning Salman een dienst te bewijzen, stuurt sultan Erdogan 5000 Turkse militairen naar Qatar. Zolang de Turken aanwezig zijn in Qatar kan Iran geen voet aan land zetten. Via Qatar wil Erdogan met Iran zaken doen om zijn wurggreep op Assad te vergroten. De toekomst en politieke richting van Syrië worden door Tehran en Moskou aangestuurd. En ook worden de Amerikanen onder druk gezet om de geestelijke leider Fethullah Gülen uit te leveren aan Ankara.

Benjamin Netanyahu lacht zich natuurlijk helemaal kapot: Met de boycot van Qatar zou ‘de Bende van 4’ eindelijk door hebben dat niet Israël maar Iran, Hamas en de ideologie van de islamterroristen het grootste gevaar vormen voor moslims, en niet de staat Israël of het zionisme. Netanyahu denkt: let’s make zionisme great again!

maxresdefault

Aan de Perzische Golf roepen de ayatollah’s in Iran ‘de Bende van 4’ op om de soevereiniteit van Qatar te eerbiedigen en te respecteren. Iran doet er alles aan om Qatar los te weken van de wahabi-sekte en tegelijk aartsvijand Saoedi-Arabië in een politieke en militaire wurggreep te krijgen.

Maar de wahabisten in Riyad steken er een stokje voor. Verschillende wahabi-geestelijken worden betaald door het ministerie van Religieuze Zaken van Saoedi Arabie. Enkele van hen zijn zelfs miljonairs geworden door de giften van het Koningshuis. Hun taak is om via religieuze fatwa’s de Qatar-boycot halal te maken.

Het resultaat is dat de Raad van de Islamitische Geleerden –onder druk van Saoedi-Arabië – in een communiqué bekendmaakte dat zij het boycotten van Qatar steunt. ‘De Bende van 4’ heeft nu 59 invloedrijke Arabieren en moslim-geestelijken en 12 liefdadigheidsorganisaties en bedrijven op de terroristenlijst geplaatst, van wie de meesten verblijven in Qatar.

sddefault

Opmerkelijk in de lijst is de naam Yousef al-Qaradawi, vergelijk het met de paus die op de terroristenlijst wordt geplaatst door vier katholieke landen.

De Saoedi hebben zelfs de boeken van de populaire islamoloog verboden op al hun scholen en hebben als ‘eigenaars van de heilige plaatsen Medina en Mekka’ de Qatarezen verboden om dit jaar deel te nemen aan de kleine bedevaart (umrah). Twee jaar geleden legden de Saoedi dat verbod op aan de pelgrims uit Iran.

Een coup als lijmpoging
De emir van Koeweit was voor een bliksembezoek naar Saoedi-Arabië gevlogen om vervolgens in Doha, Qatar te landen. Zijn opdracht: de heersende familie Tamim bin Hamad al-Thani in Qatar binnen de soennitisch familie te houden. Maar dat is alleen maar politieke show.

De emir van Qatar, geeft vooralsnog geen krimp. Een uitnodiging van Washington om een oplossing te zoeken, heeft hij beleefd in de prullenbak gegooid. Hij vermoedt dat hij nooit meer terug kan keren naar Qatar zodra hij in het vliegtuig stapt richting het Witte Huis – door de Arabische jongeren ook the Whore House en soms The War House genoemd -. Er ligt een scenario klaar om hem af te zetten en te vervangen door zijn halfbroer.

Wat met Qatar gaat gebeuren en hoe lang het de politiek en economisch boycot kan overleven is onbekend. De afgelopen tien dagen heeft Qatar bewezen dat zij de politiek en mediastorm kan weerstaan.

Op lange termijn heeft Qater twee keuzes: of meebetalen aan de 1.7 triljoen of ‘De Bende van 4’ zal Qatar binnen vallen en doen wat wijlen Saddam Hussein met Koeweit heeft gedaan. ‘De Bende van 4’ voert het duivelsplan van The Donald graag uit in naam van de islamitische eenheid en om de twee heilige plaatsen Mekka en Medina tegen de sji’itische ayatollah’s te beschermen.

Second Day Of President Trump To Saudi Arabia - Riyadh

Hoofdpersonage Frank Underwood in de Amerikaans serie The House of Cards zei in seizoen 5: “In de moderne politiek bestaat geen elegantie –in de politiek-, alleen maar duivelse politici.” Zie de Bende van 4 vs Qatar.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.