de Moslimkrant

Ramadan had een affaire met Mounia R.

De islamitische geleerde Tariq Ramadan, aangeklaagd voor aanranding en verkrachting van verschillende vrouwen, bekende tijdens zijn hoorzitting met de rechters dat hij vijf buitenechtelijke affaires had, waaronder een met Mounia R.

Mounia R. was de derde vrouw die de islamitische geleerde ervan beschuldigde haar te hebben verkracht. Het voormalige escortmeisje beweerde dat de theoloog haar tussen 2013 en 2014 negen keer had verkracht, in Frankrijk, Londen en Brussel.

“Ja, ik heb buitenechtelijke affaires gehad. Er zijn twee soorten dingen in mijn leven, het waren veel virtuele relaties en bewezen buitenechtelijke relaties”, zei Ramadan.

Gevraagd naar de tegenstrijdigheid tussen deze relaties en de religieuze moraal die hij predikt, antwoordde hij: “Ik had ups en downs, tijden waarin ik volledig in overeenstemming was met mijn principes en periodes waar ik kwetsbaarder was”, meldt France Inter France.

Ramadan dat hij degene is die is lastig gevallen. Ramadan beweerde dat vrouwen degenen zijn die hem benaderden. Tot op heden hebben drie vrouwen Ramadan van verkrachting beschuldigd. De islamitische geleerde ontkende alle aanklachten tegen hem, maar gaf toe een relatie te hebben met één van de aanklagers.

Ramadan wordt sinds zijn arrestatie in januari 2018, vastgehouden door de Franse autoriteiten in afwachting van zijn proces.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.