de Moslimkrant

Ramadanjournaal bij NTR

Samya Hafsaoui. Foto NTR.

Van 15 mei tot 14 juni 2018 (afhankelijk van de maanstand) gaan moslims wereldwijd vasten tijdens de ramadan.

De maand Ramadan is de islamitische maand waarin de profeet Mohammed de eerste openbaringen ontving van de koran. De Ramadan periode is een periode van bezinning en reiniging van lichaam en ziel. Maar ook een periode van solidariteit, verbroedering en gastvrijheid. De periode van het vasten is altijd 29 of 30 dagen afhankelijk van de stand van de maand.

De NTR gaat tijdens de Ramadan periode met Het Ramadanjournaal verslag doen met actuele reportages over de vele activiteiten en festiviteiten die door het hele land plaatsvinden. In de rubriek Ramadanontmoeting vasten o.a. culinair publiciste Janny van der Heijden en rabbijn Lody van de Kamp een dag mee en ontmoeten ze na zonsondergang een moslimfamilie met wie ze het vasten verbreken.

In Ramadanhelden worden moslims geportretteerd die zich tijdens de vastenmaand inzetten voor goede doelen. Ook brengen we reportages over de ramadan in Indonesië, Turkije, Kenia en Bangladesh.

Het Ramadanjournaal wordt gepresenteerd door Samya Hafsaoui. Samya is 23 en komt van de BNNVARA Academy. Inmiddels heeft ze al meerdere programma’s gepresenteerd voor BNNVARA en nu voor het eerst voor de NTR. Daarnaast studeert ze Media, Kunst, Design en Architectuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het Ramadanjournaal wordt op maandagen 21 en 28 mei, 4 en 11 juni om 23.55 uur op NPO 2 uitgezonden (Herhalingen op donderdagen 16.10 uur)

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.