de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Raymond Bruijns in gesprek met Nederlandse moslims

De Moslimkrant zal vanaf morgen maandelijks een nieuwe serie publiceren over ‘de jongere generatie moslims’ in Nederland.

Sinds de aanslag op de Twin Towers en de daaropvolgende invasie van Irak en Afghanistan hebben moslims en de islam de aandacht gegrepen van journalist Raymond Bruijns. Hierna is voor zijn gevoel een heel zwart-wit beeld ontstaan van de ‘kwaadaardige’ moslims.

Hoofdredacteur Brahim Bourzik: “We willen de Nederlandse moslims aan het woord laten over hoe zij zich verhouden tot de Nederlandse maatschappij. Wat zijn hun belemmeringen om volwaardige staatsburgers te zijn? Welke oplossingen hebben zij bijvoorbeeld voor maatschappelijke vraagstukken zoals het antisemitisme, homohaat en de omgang met ex-moslims? Voor ons is het ook belangrijk om te achterhalen of zij vrijelijk hun religie binnen de kaders van de rechtsstaat kunnen praktiseren.”

Bourzik kiest voor Bruijns omdat “de Moslimkrant geen theologisch krant is. Wij zijn een maatschappelijk en politiek geëngageerde krant waar altijd een plek is voor niet-moslims om te schrijven. Raymond is betrokken en zeer nieuwsgierig. Hij staat voor het nieuwe Nederland, waar burgers met elkaar omgaan zonder dat herkomst, religie of seksuele geaardheid een issue is. Hij wil vooral meer over de islam en moslims weten en niet vooroordelen over de moslims bevestigen.”

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.