de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Repliek op de Franse republiek: moslim razzia sur la Rivièra

Ja, ik was woedend, boos en vooral verdrietig. Verdrietig dat een vrouw van middelbare leeftijd met een verdwaalde angst in haar ogen, en misschien schaamte, midden op het strand tegenover vier politieagenten aan de grond genageld zich moest uitkleden.

Ik had een déjà vu.
Ik moest denken aan Nice -waar Arabieren, film sterren en maffiosi de dienst uitmaken met hun jachten, casino’s en nachtclubs waar dames gekleed zijn in stof niet langer dan die van een hoofddoek.

Ik moest denken aan rijke Arabieren die als hobby voetbalclubs als PSG kopen maar niet de ballen hebben om uit protest hun ambassadeurs -uit respect voor een vrouw die hun moeder kon zijn- terug te roepen.

Ik moest denken aan de koning van Saoedi Arabië die niet ver van Cannes een muur liet bouwen op het strand omdat hij zich dat kan permitteren en daarmee het Franse publiek van het strand weert ‘om veiligheidsredenen’. De staat, de (wapen-) industrie en de luxeboetieks van Cannes houden de Saoedi’s graag te vriend.

Ik moest denken aan al die Françaises die in Egypte, Tunesië en Marokko in hun string en blote borsten onder de brandende zon liggen te bakken zonder zich te hoeven schamen of zorgen te maken dat zij een bekeuring zouden krijgen.

Ja, ik was woedend, boos en verdrietig dat La France eindelijk door heeft dat zij geen politiek rol meer heeft om te vervullen op het wereldtoneel en zeker niet in haar achtertuin Afrika. Er is niks meer om over te heersen of leeg te plunderen. Wat achter is gebleven zijn chaos en extremisme gecreëerd door hebzucht naar meer Boko Haram!

De tijden van de Zonnekoningspelen zijn voorbij. La France moet nu met de realiteit zien te leven. De realiteit van de uitsluiting en minachting van de eigen moslimbevolking en de werkloosheid onder de jongeren uit de achtertuin waarvan 50 procent geen toekomstperspectief heeft.

Ik was woedend, boos en verdrietig dat La France van weleer met één actie gevangen in één foto -van een onschuldige en weerloze vrouw- is gestorven. La France steekt zichzelf in de fik op het strand en geen water kan het blussen.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.