de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Chaou reageert op de rel tussen Marokko en Nederland

Marokko heeft zaterdag zijn ambassadeur in Den Haag teruggeroepen voor overleg in Rabat, omdat de Nederlandse regering niet meewerkt aan het verzoek om een drugshandelaar uit te leveren.

Het zou gaan om oud-parlementariër Saïd Chaou. Dat meldt het Marokkaanse persbureau MAP. Tegen Chaou zijn twee internationale arrestatiebevelen uitgevaardigd.

Hij zou sinds 2010 lid zijn van een criminele organisatie en actief zijn in de internationale drugshandel. De ex-politicus werd verdacht van grote hoeveelheden drugs aan Franse toeristen te hebben verkocht in zijn coffee-shop in Roosendaal. De coffee-shop werd in 1998 door de gemeente gesloten.

Chaou keerde terug naar Al Hoceima en nam in 2007 deel mee aan de verkiezingen voor de PAM-partij. Nadat zijn naam in Marokko in een drugszaak werd genoemd, vluchtte hij in 2010 terug naar Nederland . Bij zijn arrestatie in Nederland zijn een bedrag van 140.000 euro en geldtelmachines in beslag genomen. Hij zou ook 30 miljoen euro op een bankrekening hebben staan.

Chaou liet via zijn FaceBook pagina weten dat hij over documenten beschikt waaruit zou blijken dat politici, rechters en andere overheiddienaars er maffia praktijken op na houden. Ook beweert hij telefoon-opnames te hebben die zouden bewijzen dat vijf bankmedewerkers zijn vermoord en wie achter de moord zit. Volgens Charou heeft hij op geen enkel manier geld gegeven aan de mensen achter de opstanden in de Rif.

Chaou wordt in de Marokkaanse drugswereld gezien als de Pablo Escobar van de Rif. Het is niet duidelijk waar hij nu verblijft.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.