de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Stel: Aboutaleb verbiedt bikini’s in de Kralingse Plas

Vrouwen en mannen van verschillende geloofsgemeenschapen en kleuren behoren tot mijn vriendenkring. Avonden lang praten we over politiek, religie, sport en muziek. Een van hen is een echte linkse rakker die hondstrouw is aan zijn idealen uit de jaren ‘60 en ‘70.

Afgelopen maandag genoten we onder het genot van een kop koffie in zijn tuin. We hadden het over Rio en Yuri die inmiddels niet Lord of the Rings maar nu Lord of the Drinks heet. Mijn vriend vond een gat in de markt: Yuri die zijn eigen bier zou lanceren met de slogan: Als je er geen touw aan vast kunt knopen.

Mijn vriend zag zichzelf al in een kroeg drie Yuri’s bestellen. Op de achtergrond speelden Red Hot Chili Peppers Rock am Ring.

Mijn vriend begrijpt niet dat veel van die meereizende bobo’s in Rio allemaal bij een behaalde medaille zich kapot drinken, nota bene in het Heineken House. Maar Yuri mag niet?

Politieke onderwerpen bewaren mijn vriend en ik altijd als laatste, wetend dat we het toch niet eens zullen worden. We hadden het over het besluit van de burgemeester van Cannes David Lisnard die de boerkini heeft verboden omdat het aan terrorisme doet denken. Mijn vriend begon te vloeken. Ik zei: “Rustig, het is maar een politiek spel.”
“Wat, politiek spel?” snauwde mijn vriend terug.

“Het is nu tijd dat de Mohammeds gaan rebelleren tegen David. Hoe zouden politici en media -vooral die koude Volkskrant-columniste Elma Drayer- reageren als Abou Daabi (zo noemt mij vriend de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb) het besluit zou nemen dat vrouwen niet meer in bikini’s mogen zwemmen in de Kralingse Plas?”

“Als ik Abou Daabi was, zou ik het nog doen ook” vervolgde hij.
Ik probeerde nog te protesteren: “Ja, dag. Dan heeft hij een media-probleem en is het einde carrière.”
“Dacht het niet,” zei mijn vriend. “Hij moet het gewoon doen en hij moet z’n ballen tonen tegen die salonsocialisten van de PvdA. Hij moet rebelleren en zich juist verkiesbaar stellen voor het lijsttrekkerschap.”
“Heb je een paar Yuri’s op of zo?” vroeg ik.
Mijn vriend kijkt mij aan en zwaaide met het kopje koffie in zijn hand.

“Nee hoor” ging hij verder. “Obama is ook zwart toch? Straks krijgen we een vrouw en na haar” zweert hij erbij en dat doet hij bijna nooit: “dan krijgen we een homo als president.”

“Ik zie het al voor me. Abou Daabi in het Torentje dat toch al iets heeft van een koepeltje en een minnarretje. Wedden dat we dan een politieke coup krijgen? Georkestreerd door de salonsocialisten!”

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.