de Moslimkrant

Vader mishandelt dochter om gat in broek

De politierechter in Dordrecht veroordeelde de 53-jarige man tot een werkstraf van 60 uur en 30 dagen voorwaardelijke celstraf. Ook moet dader Driss el A. agressieregulatie training volgen, in zijn moedertaal.

Bij thuiskomst op 29 april in haar ouderlijke woning in Papendrecht kreeg de 19-jarige dochter het aan de stok met haar vader, die in januari ook al haar moeder had mishandeld en daarvoor een voorwaardelijke werkstraf had gekregen van zestig uur. Dat weerhield El A. er niet van om ook zijn dochter onder handen te nemen.

Het Openbaar Ministerie vond dat El A. ernstig over de schreef was gegaan. ,,Juist in het eigen huis moet iemand zich veilig kunnen voelen,.” Voor de politierechter toonde de vader, die zich sinds het incident overigens niet aan een contactverbod had gehouden, zich schuldbewust. Aldus het AD.

Volgens zijn advocate Erica van den Oudenaller is El A. opgegroeid in een gezin waar corrigerende tikken heel normaal waren. ,,Daar is hij in blijven hangen, maar hij staat open voor verandering.”

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.