de Moslimkrant

Voetbalspelers CL en WK vrijgesteld van Ramadan

Mohamed Salah (Egypte) en Sadio Mane (Senegal) Liverpool in gebed.

Deelnemende moslimspelers aan het WK-voetbal in Rusland en de finale van de Champions League kunnen het vasten uitstellen en het later hervatten na het einde van de Ramadan. Dat heeft het Islamitisch Cultureel Centrum in Madrid bekend gemaakt.

Volgens Sami Moussaoui, hoofd van het Islamitisch Cultureel Centrum in Madrid, hebben de spelers het recht om te ontbijten en te stoppen met vasten. De niet-gevaste dagen kunnen ze na het einde van de ramadanmaand compenseren.

De vastenmaand Ramadan die afhankelijk is van de maandstand, begint dit jaar op dinsdag 15 of woensdag 16 mei en duurt 29 tot 30 dagen. Die periode valt nu samen met het WK in Rusland en de finale van de Champions League.

Mohammed Salah (Egypte) en Sadio Mani (Senegal) spelen met Liverpool op 26 mei de finale van de Champions League tegen Real Madrid met Karim Benzema (Frankrijk/Algerije) in Kiev, Oekraïne.

Karim Benzema, Real Madrid en l’enfant terrible van het Franse voetbal, tijdens de kleine bedevaart in Mekka, Saoedi-Arabië.

Het WK-voetbal in Rusland vindt plaats van 14 juni tot en met 15 juli dit jaar. Aan het Wereldkampioenschap voetbal voor landen doen 32 landen mee. De openingswedstrijd van het 21ste WK is op Donderdag 14 juni om 17.00 uur Nederlandse tijd trapt gastland Rusland af tegen Saoedi-Arabië.

Mesut Özil van Duits-Turkse afkomst speelt voor Arsenal. Özil debuteerde in 2009 in het Duits voetbalelftal. Net als Karim Benzema en Franck Ribéry (Bayern München) bezocht Özil de stad Mekka voor de kleine bedevaart.

De landen met de meeste moslimspelers komen uit de deelnemende landen Tunesië, Saoedi-Arabië, Marokko, Egypte, Senegal en Iran.

Er zijn ook veel spelers met een moslimachtergrond in landen als België, Duitsland, Frankrijk en op andere continenten die met het WK meedoen. Ook zij worden vrijgesteld van het vasten tijdens de ramadanperiode.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.