de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Voorlopig geen groen licht voor Hadj

Saudi-Arabië heeft vandaag moslims wereldwijd opgeroepen om de voorbereidingen voor de hadj – de grote pelgrimstocht -, voorlopig op te schorten vanwege de nieuwe coronavirus.

Eerder schortte de autoriteiten de Umrah – de kleine pelgrimstocht – op uit angst dat het coronavirus zich zou verspreiden onder de pelgrims in de twee heilige steden Mekka en Medina.

De Saudische autoriteiten hebben nog geen besluit genomen of ze de hadj, die eind juli van dit jaar van start gaat, definitief zullen schrappen.

Minister van Pelgrimage, Mohammad Benten: “Saudi-Arabië is volledig bereid om de pelgrims te dienen, maar in de huidige omstandigheden wil het koninkrijk de gezondheid van moslims en burgers beschermen. We vragen onze moslimbroeders in alle landen te wachten, voordat ze een contract aangaan met bedrijven die hadj organiseren, totdat de situatie duidelijk is”.

De Hadj is de pelgrimstocht naar Mekka, een van de vijf zuilen van de islam. De bedevaart is verplicht voor alle gezonde, volwassen moslims die over voldoende geld beschikken. Voor mensen die om gezondheidsredenen niet kunnen gaan, of niet genoeg geld hebben, is het dus geen verplichting.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.