de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Vrijdag 24 april start de Ramadan 2020

De Turkse Islamitische Stichting Nederland (Diyanet) en de Vereniging van Marokkaanse Imams Nederland hebben bekend gemaakt dat de eerste dag van de Ramadan dit jaar zal vallen op vrijdag 24 april.

De voorzitter van de vereniging van Marokkaanse Imams Nederland, imam Bakkali, heeft in een videoboodschap bekend gemaakt dat sommige landen op woensdagavond kunnen bevestigen dat het begin van de Ramadan op donderdag 23 april zal zijn. Andere landen zullen bekend maken dat de Ramadan pas zaterdag zal starten.

Beide organisaties roepen de Neder-moslims op om landen en moskeeën, die donderdag 23 april of zaterdag 25 april hanteren als begin van het vasten, niet te volgen.

Wat betreft vragen over de Corona en het vasten zijn de richtlijnen duidelijk. Gelovigen moeten de adviezen van de artsen volgen en zich strikt houden aan de coronamaatregelen van de overheid. Deze zijn leidend en niet de adviezen van imams, moskeebesturen of moskeeorganisaties.

Wat betreft Tarawih gebed – het speciale gebed tijdens de Ramadan – deze is religieus gezien niet verplicht. Nu de moskeeën dicht zijn wordt er aangeraden, om niet met andere mensen buiten het gezin, het Tarawih gebed thuis te verrichten. Ook hiervoor gelden de corona regelingen van de overheid.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.