VVD moet (strenggelovige) moslims beschermen

Jozias van Aartsen vindt dat zijn partij een te negatieve koers vaart als het gaat om Nederlandse moslims. Van Aartsen zegt in het AD dat zijn partij (strenggelovige) moslims juist moet beschermen.

Van Aartsen: ,,Als het gaat om geweld en terreur moet je de harde aanpak kiezen, dat hebben we in Den Haag ook gedaan met de ronselaars.’’ Maar: ,,Er is een grote groep moslims die zich keurig gedraagt. Daar zitten ook orthodoxe aanhangers bij. Als je continu zegt: ‘jullie deugen niet’, werkt dat ontwrichtend. De groep moslims vormt voor een belangrijk deel de nieuwe middengroep van Nederland. Als je dan alleen maar het verhaal houdt wat de VVD tot dusver doet, leidt dat tot afstand.’’

Volgens van Aartsen moet de VVD op een voorbeeld nemen aan Thorbecke. ,,Katholieken hadden een totaal achtergestelde positie toen. Ze zouden te veel in Rome en de Paus geloven. Thorbecke trok zich daar geen moer van aan, beschermde hun rechten, en heeft veel gedaan voor de emancipatie van katholieken. Laat de fractie, ja ook Mark Rutte, daar eens over nadenken.’’ Aldus van Aartsen in het AD.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.