de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Columnisten

Je kan gebruik maken van zogeheten RSS feeds van demoslimkrant.nl. Dit instrument kan je inzetten om je site een actueel karakter te geven of zelf altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Ontdek hieronder hoe je eenvoudig en gratis het nieuws ontvangt op het moment dat het op onze website verschijnt.

1. Wat zijn RSS-feeds?
RSS staat voor "Rich Site Summary" en is een manier om jezelf snel op de hoogte te stellen van nieuws of nieuwe bijdragen op bepaalde weblogs. Dit geldt voor zowel tekst, nieuwe audiobijdragen als nieuwe video’s. De RSS-feeds kunnen in deze taal door andere programma's of websites gelezen en verwerkt worden.

De RSS-feeds zijn ingedeeld volgens de structuur van de website, zo is er 1 RSS-feed voor al het nieuws, deze is vergelijkbaar met onze homepagina. Of een site RSS aanbiedt is af te lezen aan een oranje blokje met de tekst 'RSS' of 'XML':

2. Hoe kan ik RSS gebruiken?
Om de RSS-feeds eenvoudig en vlot te kunnen lezen, heb je een "RSS-lezer" nodig. Een "RSS-lezer" is een eenvoudig programma dat je op je computer installeert en waarmee je de RSS-feeds van je favoriete sites kan lezen.

Eenmaal je zo'n "RSS-lezer" hebt, kies je op onze site welke RSS-feeds je wilt ontvangen. demoslimkrant.nl voorziet maar liefst een 20-tal RSS-feeds die continu aangepast worden. Zo kan je o.a. kiezen uit alle nieuws, enkel sportnieuws, of jouw gewenste kanaal!

3. Waar vind ik een RSS-lezer?
Er zijn heel wat RSS-lezers (ook wel News Readers genaamd), die je op het internet kan vinden. Hieronder vind je enkele gratis RSS-lezers: FeedReader, SharpReader en Ampheta Desk

4. Hoe kan ik de RSS-feeds van demoslimkrant.nl ontvangen?
Voor de verschillende nieuwspagina's van demoslimkrant.nl is een RSS-feed voorzien. Je kan deze herkennen aan dit icoontje icon_rss_small onder de pagina.

Wanneer je doorklikt op dat icoontje, kom je op deze pagina met bovenaan de URL van de RSS-feed die je gekozen hebt. Het volstaat deze hyperlink te kopiëren en in je RSS-lezer toe te voegen als nieuwe RSS-feed. Je kan in je RSS-lezer ook verschillende feeds van demoslimkrant.nl en andere sites toevoegen.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.