de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Wilders- Le Pen &Co, met dank aan de free publicity van het horror Jihadisme

Volgens mij is Nederland net als de rest van West Europa gewoon een keurig geregeld rijk land met een politieke identiteitscrisis, een sterk vergrijsde populatie en ouderwets wereldbeeld. Een bejaardenhuis midden op de driftige highway van een nieuwe wereld wanorde. Bliksemsnel sjezen de immigratiestromen voorbij. De opstijgende en neerknallende golven van beurzengang bonzen tegen de sociale zekerheidsmythe van bejaard Europa . Een doorlopende tsunami van social media misère dendert onze woonkamer in. In dit plaatje past de grootse politieke opkomst van het blonde stel Geert Wilders en Marianne Le Pen natuurlijk perfect.

Vergeet het antisemitisme van oude Front National. Ook hun homofobie levert hen op den duur meer hoofdpijn dan stemmen. Er is nu een nieuwe en veel effectievere ‘angstmarkt’. Met dank aan de free publicity van gebroeders Al Qaida en het ‘horror Jihadisme’. De moslimimmigranten zijn een passieve en ongeorganiseerde groep. Nauwelijks in staat een weerwoord te bieden aan de mondiale ‘horror Jihad’ en aan de kleine criminaliteit van stadsschoffies met een moslim achtergrond.

In deze accentverschuiving naar een Islamofobische politiek is Wilders natuurlijk hét lichtend voorbeeld voor het Front National. Is dat huichelachtig? Welnee, het is gewoon strategisch politiek denken. Ze richten de aandacht van hun kiezers op een nieuwe virtuele vijand: de Islam. Mede mogelijk gemaakt door de lamlendigheid van al die vredelievende moslims – wat mij betreft 99 procent. We zijn met miljoenen in Europa maar we hebben nog niets substantieels neergezet tegenover het 9/11 horror spektakel. Van Bin Laden tot onze eigen Amsterdamse stadsterrorist Mohammad B, we doen er niks mee.

Een nog groter aandeel aan de groeiende xenofoob politiek in een verward Europa is te danken aan zittende politici. Kijk alleen al naar Nederland. De huidige competitie tussen onze eigen politieke partijen is gebaseerd op graduele verschillen. Het vijf koppige midden -VVD, CDA, D66, PvDA en Groenlinks – zou programmatisch gezien hoogstens twee progressieve versus[SvdM1] conservatieve partijen kunnen opleveren. Dat dit niet gebeurt, heeft niets met belang van de kiezers te maken maar alles met belang van zittende politici. Die spelen liever de hoofdrol in hun eigen stoffige theatertjes dan dat ze schouder aan schouder het politieke landschap aanpakken.

Als er nu eens nieuwe politieke idealen zouden ontstaan in Europa. Dan zou een veel kleinere groep troost en sensatie zoeken bij de club van Wilders en Marianne. Fortuyn, die snapte dat wel. Al gebruikte ook hij even opportunistisch de kwalijke Islamofobie kaart. Anders dan Wilders en Le Pen was hij niet alleen uit op het mobiliseren van rancune. Hij zocht wegen om de politiek weer passie te geven. Het mes op tafel en keuzes maken die er toe doen. Zijn genialiteit zag ik toen nog niet. Er stonden te veel boze Rotterdamse kabouters om hem heen. Maar daarover een andere keer meer!

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.